Jeneralize klonik nöbetler: Revizyonlar arasındaki fark
tiplopedi>Drhakan (Yeni sayfa: "== Jeneralize Klonik Nöbetler == Tekrarlayıcı, ritmik klonik atımlar ile karakterizedir. Tüm kas gruplarında görülebilirse de en fazla ekstremite, boyun ve yüz kaslarında ...") |
(Fark yok)
|
19.45, 24 Mayıs 2014 tarihindeki hâli
Jeneralize Klonik Nöbetler
Tekrarlayıcı, ritmik klonik atımlar ile karakterizedir. Tüm kas gruplarında görülebilirse de en fazla ekstremite, boyun ve yüz kaslarında görülürler. Genellikle asimetrik ve irregülerdir. Postiktal faz genellikle kısadır. Süt çocuklarında daha sık görülür. Bazı jeneralize konvülzif nöbetler klonik faz ile başlar ve tonik faza geçer, böylece ‘klonik-tonik-klonik’ nöbetler oluşur. Miyoklonik nöbetleri, klonik nöbetlerden ayırt etmek güç olabilir, ancak klonik nöbetlerin çoğunda bilinç kaybı vardır. Klonik nöbetlerin JTK nöbetlere göre semptomatik olma olasılığı yüksektir. EEG’de 10 Hz’lik veya daha hızlı ritmik aktivite ortaya çıkar.
Kas tonusunda ani bir azalma, başın düşmesine, çenenin gevşemesine, bir ekstremitenin sarkmasına yol açabilir veya tüm kas tonusu etkilenerek ani yere düşmeye neden olabilir. Bu ataklar çok kısa süreli ise düşme atakları olarak isimlendirilir. Tonik nöbetlerin aksine bu hastalar öne doğru düşerler. Bu tür nöbetlerde genellikle bilinç bozulmaz. Baş ve gövdedeki ani postural tonus kaybı özellikle yüzde yaralanmalara neden olabilir.