Sevofluranın hepatik etkileri: Revizyonlar arasındaki fark

TIPlopedi sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
tiplopedi>Drhakan
(Yeni sayfa: "Hepatik etkileri: Sevofluran, insanlarda ağırlıklı sitokrom P 450’nin 2E1 fraksiyonu ile deflorine edilir, 2A6 ve 3A izoformu da sevofluran defluronizasyonuna katkı...")
 
k (1 revizyon içe aktarıldı)
 
(Fark yok)

21.10, 13 Eylül 2018 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Hepatik etkileri: Sevofluran, insanlarda ağırlıklı sitokrom P 450’nin 2E1 fraksiyonu ile deflorine edilir, 2A6 ve 3A izoformu da sevofluran defluronizasyonuna katkıda bulunmaktadır. Sevofluran metabolizması, barbitüratlar tarafından indüklenmemektedir. İzoniazid ve etanolün uzun süreli kullanımıyla indüklenebilir.

Sevofluran, trifloroasetik asit (TFA) bileşiklerine metabolize olmayan ilk florlu anesteziktir. Çapraz duyarlılaşma ve immunolojik kökenli hepatotoksisite riski yok denilecek kadar azdır.[1].

Eger ve ark.,[2]tarafından yapılan çalışmada, düşük taze gaz akım hızlarında sevofluran maruziyetinde karaciğer fonksiyonlarındaki değişiklik desfluran grubu ile benzerdi.


Kaynakça[kaynağı değiştir]


  1. Frink E: The Hepatic effects of sevoflurane. Anesth Analg. 1995; 81(65): 46S-50S
  2. Eger II.E., Kalbin D.,Bowland T.et al: Nephrotoxicity of sevoflurane versus desflurane anesthesia volunteers. Anesth Analg. 1997; 84:160-168.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon kategorisinden sayfalar